Thursday, April 5, 2007

Consumatie

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Primeste un apel de la ea. Pe el nici macar nu il deranjeaza. Asa cum poate l`ar fi deranjat daca venea din partea unei foste iubite.
Si ea i`a fost iubita. Dar el a stiut, la modul cel mai sigur, sa`i reprime toate sentimentele alea de iubire sau de gelozie. Oricum, o iubise un numar mic de zile. Vreo luna, maxim doua. Nici macar nu`si mai amintea. De fapt, iubirea lui se stinsese foarte repede, el o compara cu o tigara fumata asa...la ocazii. Fara sa ii mai creeze dependenta.
Ii zisese ca nu mai vrea. Nu stiu cum, ea reusise sa`l faca sa nu mai vrea. Se saturase pana peste cap. A mai asteptat un pic. Vroia sa simta si el...dependenta. Sa simta ca nu mai poate fara ea.
Da` de unde!
Despartirea a fost una plina de lacrimi, suspine si reprosuri. El nu intelegea de ce trebuia ca ea sa faca atatea crize. Nu era nimic serios.
Pentru el, nimic nu era serios. Avea un pachet de carti, si parca de fiecare data o juca pe cea mai buna. Prietenul lui ii zisese ca o sa se arda intr`o zi. Nu`i pasa.
Macar acum sa poata si el sa se distreze.
Revenind la ea. Nu`i facuse o impresie prea buna.
Il sunase sa`l invite la o petrecere. El, foarte frumos de altfel, refuza.
“Cum mai? Tocmai tu sa nu vii? Prietenul meu cel mai bun?”
Da...ea le spunea tuturor baietilor cu care se saluta ca erau cei mai buni prieteni ai ei. Deaia nu`i placea lui. Ea era peste tot. Erau de ajuns doua conversatii si deja erai cel mai bun prieten al ei. Era totusi admirata. Cand ii intrai in gratii, te ridica in slavi si zicea numai lucruri bune despre tine. Iti intra pe sub piele, iar tu, ca doar toti suntem oameni, te simteai excelent auzid cum zice numai lucruri bune despre tine. Ti se urca la cap.
Cand cu iubirea, el se aprinsese tare de tot. Vroia sa`i ceara sa se mute la el , sa`i jure iubire vesnica si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti.
Dar s`a trezit repede. Usor usor, saturat pana peste cap de nebuniile ei, a decis ca e momentul sa treaca mai departe. Tigara se stinsese demult, iar lui ii era pur si simplu prea lene sa o mai aprinda.
Ii era lene sa raspunda le telefon cand il suna sau sa ii dea explicatii. I se luase peste masura de ea.
A refuzat politicos invitatia, desi daca mai insista mult era posibil sa uite complet de maniere si sa`i zica vreo doua.
Suna iar telefonu. O noua perspectiva. Zambeste si raspunde cu o voce de macho... noua lui achizitie in materie de agatat.
Prietenul lui ii zisese:”Frate, odata si odata o sa dai lovitura rau de tot cu alo`u ala...”

No comments: